01-02-2011Kun hvis staten tager et medansvar for de såkaldte mobilhuller, kan vi komme dem til livs, påpeger den midtjyske regionsrådsformand Bent Hansen og den vestjyske borgmester Iver Enevoldsen i et brev til videnskabsministeren. Ingen af teleudbyderne kan se nogen forretning i at sikre de sidste danskere adgang til mobilnettet.

Der skal en ekstraordinær indsats til, og den skal videnskabsministeren stå i spidsen for. Ellers skal tusindvis af borgere også fremover døje med den manglende mobildækning i dele af landet.
I endnu et fælles brev til videnskabsministeren opfordrer regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen og Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen ministeren til at deltage i et dialogmøde for at finde en fair løsning.
I brevet konstaterer Bent Hansen og Iver Enevoldsen, at det ikke er tilstrækkeligt at overlade mobildækningen i Danmark til teleselskaberne.
”Den markedsbaserede udrulning er for længst standset i de tyndt befolkede områder, fordi der ikke er fortjeneste at hente der”, hedder det i brevet.

Forslag om møde
Her afviser Bent Hansen og Iver Enevoldsen samtidig, at de såkaldte mobilhuller i landskabet skal klares af kommunerne og regionerne, når de lejlighedsvis alligevel køber mobiltelefoni, sådan som ministeren har foreslået dem.
”Det er ikke en farbar vej, hvis vi skal lade denne vigtige udvikling afhænge af, hvor kreativ hver enkelt kommune eller region er i forhandlingerne med de enkelte teleudbydere”, skriver de.
Tilbage står altså, at ministeren bør tage et medansvar og sikre mobildækning til de tusindvis af borgere, der bor, driver virksomhed eller på anden måde færdes uden for dækningsområderne. Derfor håber Bent Hansen og Iver Enevoldsen, at videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen vil tage imod invitationen til et møde med dem.
”Nu har vi udvekslet et par breve med ministeren, men nu synes vi, det er på tide at sætte os over for hinanden og lægge en plan for, hvordan vi kommer videre. Det er ikke acceptabelt, at den digitale udvikling stormer fremad og giver store fordele til de fleste i landet - hvis der samtidig findes tusindvis af borgere, som ikke engang kan få forbindelse til mobilnettet”, siger Bent Hansen.


Se brevet af 1. februar 2011 til videnskabsministeren
Se videnskabsministerens svar af 19. januar 2011
Se brev 7. januar 2011 til videnskabsministeren


Flere oplysninger:

  Bent Hansen
formand for Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 8728 5010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne