30-09-2011

Aarhus afleverede fredag morgen ansøgningen om at blive Danmarks  Europæiske Kulturhovedstad 2017.

Ved et pressemøde fredag morgen i Kulturministeriet i København afleverede borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen og projektleder Trevor Davies ansøgningen. Dermed er der taget et stort skridt i den proces, som skal føre til, at Aarhus til næste år bliver udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad.
Borgmester Jacob Bundsgaard hæfter sig ved, at titlen vil kunne skabe en platform for, at Aarhus og resten af Region Midtjylland kommer ud i Europa.
”Det er nødvendigt at gentænke. Vi er på de fleste områder allerede i gang, og vores forhåbning er, at Aarhus 2017 bringer os endnu videre. Samtidig har vi en forhåbning om, at Europæisk Kulturhovedstad 2017 bidrager til forandring og udvikling i en bredere europæisk kontekst,” siger han.

Stærk opbakning
Rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen glæder sig over den stærke opbakning til ansøgningen.
”Samtlige 19 kommuner og Region Midtjylland bakker projektet op økonomisk. Det sender et stærkt signal om, hvor stort engagementet er, og jeg er overbevist om, at det fælles fodslag vil være en styrke for projektet fremadrettet. Det er et projekt, der rækker langt ud over den aarhusianske kommunegrænse,” siger han.

Dynamo på flere områder
Bent Hansen, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, er ikke i tvivl om, at det vil være en gevinst for hele regionen, hvis Aarhus ender med at blive udpeget som Europæisk Kulturhovedstad.
”I regionsrådet tror vi på, at det vil være en gevinst for regionen og dens 19 kommuner, hvis Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad. Det vil give os en rigtig god platform at arbejde ud fra. Hvis vi udnytter denne platform rigtigt, kan den blive en meget væsentlig dynamo for udviklingen – ikke blot for kulturlivet, men også for eksempelvis erhvervslivet og sundhedsområdet,” siger han.

Yderligere oplysninger:

Bent Hansen, formand for Regionsrådet for Region Midtjylland
4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Marc Perera Christensen,
rådmand for Kultur og Borgerservice
Aarhus Kommune
8940 2381