30-11-2011

Region Midtjylland og ni danske virksomheder var blandt deltagerne på verdens største messe for hjælpemidler, Crexpo, i Beijing. Det kan du læse om i denne udgave af nyhedsbrevet fra regionens Shanghai-kontor. Derudover kan du læse om udviklingen af den kreative sektor i Shanghai og om planerne, der skal omdanne den kinesiske EXPO pavillon til et kunstgalleri i verdensklasse.

Læs nyhedsbrevet

Fakta om samarbejdet med Shanghai

Siden 2003 har Region Midtjylland og Shanghai haft et søsterbysamarbejde. Fra 2006 har regionen haft et repræsentationskontor i Shanghai bemandet med en dansk og en kinesisk medarbejder. Derudover varetages indsatsen i Shanghai af en medarbejder på regionens hovedkontor i Viborg. Shanghaikontoret ligger sammen med Innovationscenter Denmark, som er en del af Udenrigsministeriet.

Arbejdet i Shanghai fokuserer på at videreudvikle de gode relationer til Shanghai bystyre, så det kan være til gavn for regionens virksomheder og institutioner. Kontoret varetager og igangsætter samarbejdsaktiviteter inden for sundhed, rehab og andre områder af interesse for de midtjyske virksomheder og institutioner. Kontoret igangsætter projekter som eksempelvis Midtnet (www.midtnet.com) og fungerer som facilitator, formidler og døråbner for virksomheder og institutioner, der ønsker aktiviteter i Kina.

Læs mere om regionens nuværende og tidligere aktiviteter i Shanghai på www.centraldenmark.cn.