18-01-2012

Vi skal op på 100 procent mobildækning inden for et til to år. Det sagde regionsrådsformand Bent Hansen i et radiointerview onsdag morgen. Bent Hansen er ikke helt tilfreds med den senste udmelding fra erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, der har lovet at ”kikke nærmere på” mobilhullerne.

En henvendelse fra regionsrådformand Bent Hansen, Region Midtjylland, og borgmestrene fra seks midtjyske yderkommuner til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har givet genlyd i pressen de seneste dage.

I et interview i DR Nyhederne tirsdag sagde Ole Sohn således, at ”vi har bedt Erhvervsstyrelsen om at finde ud af, om der er nogle muligheder for at få en bedre dækning, som vi ikke udnytter i dag”, og ”vi skal have løst udfordringen, som den enkelte borger står over for her”.

- Det her lyder, som om vi først får 100 procent dækning om mange år, lyder Bent Hansens reaktion.

- Det her skal sammenlignes med dengang, man i sin tid rullede telefonnettet ud. Da kunne man sørge for, at det blev rullet ud i hele Danmark, sagde Bent Hansen til DRP4 Østjylland onsdag morgen. Han ser mobildækningen som et led i bestræbelserne på at befolke alle dele af landet.

- Hvis man vil have en bosætning også i landdistrikterne, gælder det om at få en 100 procents dækning her til lands. Vi skal op på 100 procent inden for de nærmeste et til to år, sagde Bent Hansen.

Se og hør

Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer afholder åbent samråd med erhvervs- og vækstminister Ole Sohn om mobilhuller på sit møde den 31. januar 2012.

Formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Karen Gaardsted, S, har sammen med flere andre af udvalgets medlemmer endvidere i pressen oplyst, at de vil tage emnet om mobilhuller op med ministeren i udvalget.

  • Læs brevet til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn

Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen, tlf. 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk