05-05-2012



Rødding i Salling modtog torsdag Region Midtjyllands landsbypris 2012. Regionsrådsformand Bent Hansen roste de flere end 300 fremmødte Røddingborgere for deres store indsats for en levedygtig landsby, og han medbragte et kæmpe æble fyldt med pengesedler.

Der sker altid noget i Rødding, men torsdag var der ekstra gang i den lille by, der er nabo til middelalderborgen Spøttrup i Salling.
Byens kulturcenter, der er en udvidelse af den gamle idrætshal, var rammen om en festlig dag, hvor flere end 300 Rødding-borgere var forsamlet for at fejre Rødding som modtager af Region Midtjyllands landsbypris 2012.
For fjerde år i træk kunne regionsrådsformand Bent Hansen overrække et diplom og 150.000 kroner til en midtjysk landsby, der har gjort noget særligt for at holde liv i deres samfund og dermed kan være til inspiration for andre.
Ud over de godt 300 borgere deltog en halv snes regionsrådsmedlemmer, Skives borgmester Flemming Eskildsen og formanden for den Lokale Aktions Gruppe LAG Skive, Else Marie Larsen.
De blev underholdt af omkring 100 af Røddings børn, der sang hele Spøttrup Kulturcenter op, mens forsamlingen nød et kæmpe kaffebord med eksempler på, hvad de titusindvis af æbler fra Æblets by Rødding kan bruges til – ud over den most, cider og brændevin, som også blev præsenteret.

I ser mulighederne
”I er dygtige her i Rødding. I har forstået at se på jeres muligheder i stedet for begrænsningerne”, sagde Bent Hansen blandt andet og hæftede sig ved, at Rødding i modsætning til mange andre små samfund har kunnet få befolkningstallet til at stige - med 100 personer på ti år. Og så har de forstået at samarbejde, og hvis de ikke har kunnet skaffe kapital til et projekt, ja, så har de selv samlet pengene ind.
Finn D. Andersen, formand for foreningen Rødding 2020, modtog derpå prisen på byens vegne – såvel et diplom som et kæmpestort grønt æble, der viste sig at være fyldt med pengesedler. Dem nåede Finn D. Andersen dog ikke at fange, før Bent Hansen havde kastet dem ud fra scenen i store håndfulde, der svævede ned og lynhurtigt blev samlet op af ivrige børn, der ikke lod sig mærke med, at der var tale om legetøjspenge.
Jo, der var ekstra gang i Rødding torsdag, og det blev sent på dagen, før kulturcentret kunne ryddes og gøres klar til de næste dages konfirmationer.

Se klip med Bent Hansens tale og overrækkelsen (Spøttrup Ugeavis/Youtube)
Se interview med regionsrådsformand Bent Hansen
og Skives borgmester Flemming Eskildsen (Spøttrup Ugeavis/Youtube)




Billedtekster:
(øverste foto) Regionsrådsformand Bent Hansen havde et stort, grønt æble med til Rødding-borgerne. I hævder jo, at der ligefrem er penge i æbler, sagde Bent Hansen – og sandt nok – æblet var fyldt med pengesedler.
(midterste foto) Finn D. Andersen modtog diplomet som det synlige bevis på, at Regionsrådet for Region Midtjylland har udpeget Rødding til at modtage landsbyprisen 2012.

(nederste foto) De godt 300 deltagere i arrangementet nød masser af smagsprøver på Røddings kvaliteter udi æblespecialiteter.

Alle fotos er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Se flere og få dem i høj opløsning ved at klikke på dem.




Flere oplysninger:

Anna Lise Vesterby, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1713
annalise.vesterby@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne