01-07-2014


Sammen med VIA UC og Lemvig Kommune inviterer Region Midtjylland til debatdage i oktober. Her kan uddannelsesinteresserede diskutere udfordringer og påvirke regionens politik på området. 

Det skal handle om uddannelse af unge fra morgen til aften, når VIA University College 3. oktober slår dørene op til ”Uddannelsesdebatten” i Skolebyen Nørre Nissum. 
 For der er rigtig meget at tale om på vej mod det mål, at 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.
”En af udfordringerne er, at der bliver færre unge i de kommende år. Det vil især presse skolerne i yderområderne og gøre det svært for dem at opretholde en bred vifte af tilbud”, siger Bent Hansen, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland.

500 inviterede
Regionsrådet har bevilget 250.000 kroner til arrangementet, og det samme har VIA UC og Lemvig Kommune. Omkring 500 skolefolk fra kommuner, grundskoler og ungdomsuddannelser samt kommunale og regionale uddannelsespolitikere vil blive inviteret – lige som repræsentanter fra de relevante ministerier får en invitation.
Bent Hansen håber, at de to debatdage vil give nye ideer til at tackle udfordringerne, så der stadig findes gode og relevante uddannelser overalt i regionen fremover.
”Vi er også nødt til at drøfte det faktum, at vi uddanner for få faglærte og for mange højtuddannede i forhold til, hvad arbejdsmarkedet efterspørger netop i disse år. Erhvervsskolereformen vil forhåbentlig trække i den rigtige retning, men deltagerne på debatmøderne har måske helt nye tanker, som kan blive modnet under sådan en debat”, siger Bent Hansen.

Clement Kjersgaard styrer ordet
Med tv-værten og foredragsholderen Clement Kjersgaard som ordstyrer er der i hvert fald lagt op til levende diskussioner. Clement Kjersgaard har før sin karriere som tv-vært på DR2 selv gået på privatskole i Aarhus, på gymnasium i Hong Kong og på universitetet i Oxford og København. Han har ofte evnet at sætte både sit eget og andres sind i kog med en ligefrem og vedholdende stil og modtog i 2004 Hal Koch-prisen "for sit enestående engagement i demokratiet og samfundet".

Bidrag til uddannelsespolitikken
Ved ”Uddannelsesdebatten” vil han fredag, den 3. oktober, sætte fokus på de regionale uddannelsesudfordringer, og dagen vil være et vigtigt bidrag den kommende regionale uddannelsespolitik.
Lørdagen vil stå i folkeskolens navn. Folkeskolen, som i år fylder 200 år, vil være udgangspunktet for en debat om dannelse og uddannelse og folkeskolens rolle i den sammenhæng.


Billedtekst:
Der bliver færre unge i de kommende år, og det er bare en af de udfordringer, som uddannelsesinstitutionerne - især dem i yderområderne – står overfor.
Fotoet er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved ar klikke på det.


Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Vækstforum Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Pia Fabrin, vicekontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 7841 1103
pia.fabrin@ru.rm.dk

Morten Bramming
Projektleder på Uddannelsesdebatten
VIA University College
Telefon: 8755 3286
mojo@viauc.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne