09.03.2016
Som Region Midtjyllands nye vicedirektør får Jytte Gad Lauridsen både fortidens synder og fremtidens ressourcer på sit bord.

 

Miljøafdelingen i Region Midtjylland har 50 medarbejdere i regionshusene Viborg, Holstebro og Horsens, et driftsbudget på 40 mio. kroner – og snart også en ny leder: Jytte Gad Lauridsen, 51 år, fra Galten.

Nutidens udfordringer

Miljøafdelingen i Regional Udvikling arbejder især med at kortlægge og håndtere forurenede grunde og finde og forvalte de råstoffer, som er uundværlige for udviklingen af Region Midtjylland.

Som ny vicedirektør får Jytte Gad Lauridsen blandt andet ansvar for, at den største afdeling under Regional Udvikling fortsat holder et højt fagligt niveau i forvaltningen af råstofloven og jordforureningsloven.

Fortidens synder

Blandt udviklingsopgaverne har flere international karakter – herunder håndteringen af den massive kemikalieforurening på Høfde 42, et nyt energi- og miljøsamarbejde med Chengdu i Kina samt flere spændende EU projekter med partnere i flere lande.

Med en naturvidenskabelig uddannelse og erfaring fra jobbet som chef for direktionssekretariat og forskning ved SEGES, det tidligere Videncenter for Landbrug, har Region Midtjyllands nye vicedirektør det nødvendige indgående kendskab til administration, forvaltning og samarbejde med offentlige myndigheder.

Balance

Vicedirektørens arbejdsopgaver kommer tæt på borgerne og der er fra alle sider stor opmærksomhed på, hvordan vi forvalter natur, miljø og bæredygtighed, vurderer regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen om ansættelsen. 

- Jytte Gad Lauridsen er den rette leder. Hun har gode erfaringer med at skabe resultater i en organisation præget af både drift og udvikling, og med sin åbne og dialogbaserede ledelsesstil vil hun passe rigtigt godt ind i Region Midtjylland, siger Jacob Stengaard Madsen.

Horsens, Holstebro og Viborg

Den nye arbejdsplads bliver oftest Regionshuset i Viborg, men som den del af jobbet kommer vicedirektøren også til at færdes i regionshusene i Holstebro og Horsens.

Jytte Gad Lauridsen får plads i Region Midtjyllands koncernledelse, og begynder i sin nye stilling den 1. maj. Hun afløser Hans Fredborg, der går på pension.