25.04.2018

Marie Højriis Storkholm tiltræder 1. juni som ledende overlæge i Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Horsens.Marie er speciallæge i gynækologi og obstetrik og på vej med en ph.d.-afhandling inden for forandringsledelse. 

Med Marie Højriis Storkholm får afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Horsens en ledende overlæge med stærke kompetencer inden for ledelse.

40-årige Marie Højriis Storkholm er oprindelig uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik og har bl.a. været ansat ved Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Horsens, før hun i 2014 begyndte på sit ph.d.-studium ved Medical Management Center, Karolinska Instituttet i Sverige.

Omdrejningspunktet for den ph.d.-afhandling, som Marie Højriis Storkholm nu er undervejs med, er forandringsledelse under titlen 'Innovation inside the box: How contextual constraints can contribute to the innovation of health care processes'.

Høj faglighed og godt arbejdsmiljø

Med ph.d.-uddannelsen har Marie Højriis Storkholm erhvervet sig både viden og værktøjer inden for en række forskellige ledelsesdiscipliner, og det glæder hun sig nu til at sætte det i spil sammen med medarbejderstaben og den øvrige afdelingsledelse på Kvindesygdomme og Fødsler. 

- Jeg vil gerne være med til at skabe en udvikling, hvor vi har fokus på både den høje faglighed og det gode arbejdsmiljø. Når vi arbejder sammen i teams om både udviklings- og driftsopgaver, så kan vi få sat en fælles retning på indsatsen. Samarbejde på tværs giver et godt udgangspunkt for at skabe det bedste for både patienter og personale ud af de givne rammer, siger Marie Højriis Storkholm, som bor med sin mand og deres tre børn i Risskov ved Aarhus.

En del af et trekløver

På Kvindesygdomme og Fødsler kommer Marie Højriis Storkholm til at stå for den daglige ledelse sammen med chefjordemoder Jeanette Ziska og oversygeplejerske Tina Pasgaard. Trekløveret leder en medarbejderstab på omkring 220 ansatte.

- Som hospitalsledelse ser vi ansættelsen af Marie Højriis Storkholm som en vigtig del af den fortsatte udvikling inden for Kvindesygdomme og Fødsler. Marie kommer med nogle helt særlige kompetencer inden for det organisatoriske og ledelsesmæssige felt, og vi glæder os meget til samarbejdet, siger Nils Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens.

Regionshospitalet Horsens havde sidste år 2177 fødsler, heraf 69 hjemmefødsler. Udover fødegangen omfatter afdelingen også jordemoderklinik og svangreklinik med scanninger, et afsnit for mor og barn, en efterfødselsklinik, et afsnit for kvindesygdomme med ambulatorium og kirurgi med tilhørende sengeafsnit samt en fertilitetsklinik.

Yderligere oplysninger:

  • Marie Højriis Storkholm, Tlf. 6126 3849.