21.08.2019

Er du barn, er en tur på hospitalet ikke nødvendigvis en sjov oplevelse. Men det kan det blive søndag 1. september, når Hospitalsenheden Vest holder Åbent Hospital i Gødstrup. Her vil der nemlig være masse af sjove oplevelser for børn og barnlige sjæle.

Du kan både møde hospitalsklovnene, en vaskeægte legehelt og du kan tage din bamse med på Bamsehospitalet, hvor du kan møde medicin og sygeplejestuderende fra Holstebro.

- Når vi har inviteret eksempelvis Legehelten med til Åbent Hospital, er det fordi vi gerne vil vise, at vi - også i Gødstrup - vil se barnet og møde det med aktiviteter, der er kendte fra barnets hverdag. Det er vigtigt med et afbræk fra sygdom og det kan man få med leg og bevægelse, forklarer ledende Oversygeplejerske på Børn og Unge, Marianne Bækager Jensen.

Alvor bag facaden

Hverken Legeheltene eller Hospitalsklovnene er kun leg og sjov. Legeheltene er uddannede fysioterapeuter, der arbejder med at få leget mere bevægelse ind under en indlæggelse, og de uddannede hospitalsklovene giver et afbræk fra sygdom og hjælper ofte børnene igennem svære undersøgelser og behandlinger.  De er derfor en stor hjælp og et godt supplement på børneafdelingen.

- De kan nogle gange se noget, som det sundhedsfaglige personale ikke kan se og være hos barnet i længere tid, end vi har tid til. Det er en uvurderlig hjælp, forklarer Marianne Bækager Jensen

Mød Familieklyngen til Åbent Hospital

Når Regionshospitalet Gødstrup bliver taget i brug vil alt omkring børn og børnefamilier være samlet i samme område, nemlig familieklyngen. Til Åbent Hospital kan du på en fornemmelse af hvordan fremtidens barselsstue kommer til at se ud, og du kan høre om det tætte samarbejde, der er omkring familierne fra fødsel til børnene er voksne.

- Vi vil gerne skabe bedre forløb for familierne, og det kan vi ved ikke bare at arbejdet tæt sammen, men også at være placeret fysisk lige i nærheden af hinanden. Vi har mange familier, som vi følger igennem mange år, og de vil forhåbentligt opleve mere sammenhængende forløb, siger chefjordemoder, Ann Fogsgaard.

Aktiviteter for børnene til Åbent Hospital

  • Mød hospitalsklovnene (10-12) – der bliver klovnet for både store og små
  • Leg med en ægte Legehelt (10-15)
  • Tag din bamse med på Bamsehospitalet. (11,30-15)

Mere information

Find mere information og program for begivenheden her: http://www.dnv.rm.dk/aabenthospital2019/

Åbent hus arrangementet er en del at det landsdækkende Vi bygger for livet, hvor regionerne byder indenfor på kvalitetsfondsbyggerierne.

Læs mere her: www.vibyggerforlivet.dk 

Tid: Søndag d. 1. september kl. 10.00 - 15.00. 
Sted: Gødstrupvej 43, 7400 Herning.

For mere information:

Kontakt kommunikationskonsulent Dorthe Gærup Nielsen på dorthe.gaerup@vest.rm.dk eller tlf: 61379386 eller Kommunikationschef Finn Møller på fm@rm.dk eller 51253537

NB: Husk, at det forsat er en byggeplads så varmt tøj og praktisk fodtøj er en fordel.