21.08.2019

Søndag 1. september kl. 10-13 byder Regionshospitalet Randers indenfor til åbent hus for hele familien. Kom forbi og mærk pulsen på hospitalet - bliv klogere på hjertelungeredning, smag hospitalsmaden, få målt dit blodtryk og oplev akutlægebilen og ambulancen indefra. Børnene kan også tage bamsen med og få den undersøgt i Bamseklinikken.

Regionshospitalet Randers deltager i den landsdækkende begivenhed Åbent Hospital "Vi bygger for livet", hvor landets hospitaler åbner op for borgerne på samme dag. Arrangementet i Randers vil foregå i Akutmodtagelsen kl. 10-13, hvor borgerne vil få mulighed for at opleve et udpluk af hverdagen på Regionshospitalet Randers.

- Vi ser frem til at byde store og små velkommen. Der bliver oplevelser for alle aldersgrupper – for de voksne vil der bl.a. være en rundvisning i Akutmodtagelsen, og børnene kan få deres bamser tilset og behandlet af en sygeplejerske. Vi glæder os til at vise vores faciliteter frem og få en snak med borgerne om, hvad vi kan gøre for dem. Vi håber, at mange vil lægge vejen forbi og få en god oplevelse hos os, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Under arrangementet vil der være rundvisning i "Hoftepatientens rejse" i Akutmodtagelsen. Rundvisningen tager borgerne med ind i det behandlingsforløb, som en patient med en brækket hofte oplever, fra modtagelse i ambulancehallen over operation til genoptræning.

Aktiviteter for store og små

Ud over rundvisning kan borgerne på egen hånd gå rundt og opleve aktiviteter for alle aldre. Børn kan få behandlet deres bamser i Bamseklinikken og få armen i gips, mens voksne bl.a. kan få indblik i hospitalets forskning, høre om den gode fødsel og om hospitalets arbejde med bæredygtighed og økologi. Der vil også være mulighed for at smage hospitalsmaden, få tjekket helbredet og komme ind i akutlægebilen og ambulancen samt meget, meget mere.

Til arrangementet er det medarbejdere fra Præhospitalet, Randers Kommune og hospitalet, der står for rundvisning og kyndige demonstrationer.

Fakta

  • Åbent Hospital afholdes 1. september 2019 kl. 10-13 i Akutmodtagelsen på Skovlyvej 9 – entre er gratis
  • Læs om alle aktiviteter på: regionshospitalet-randers.dk/aabenthus
  • Åbent Hospital på Regionshospitalet Randers er en del af den landsdækkende begivenhed Åbent Hospital "Vi bygger for livet", der lanceres af Danske Regioner – læs mere på: vibyggerforlivet.dk