Stor bevilling til forskning i genstridig blodkræft hos børn
Gå direkte til:
De tre støttede projekter
Identificering af de genetiske forandringer hos ca. 50 børn med AML, der ikke kan klassificeres efter den nuværende WHO-klassifikation – baseret på en omfattende nordisk undersøgelse, som viser, at 44 % af de genetiske forandringer hos børn med AML ikke kan klassificeres. Målet er at bidrage med ny viden, der bedre og mere præcist klassificerer AML hos børn, således at børnene kan tilbydes mere målrettet behandling og øge deres chancer for overlevelse. Henrik Hasle, professor, overlæge og dr.med., Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital, er støttet med 1.100.000 kr.
Undersøgelse af tilbagefald af leukæmisygdommen, AML, hos børn. Sygdommens respons på behandlingen måles ved såkaldt ’minimal restsygdom’ (MRD), et udtryk for det lille antal kræftceller, der er til stede under og efter behandling. Studiet sigter mod at identificere nye markører for MRD i blodet ved hjælp af den nyeste teknologi. Det vil gøre det muligt at iværksætte målrettet behandling på et tidligere tidspunkt, potentielt allerede før barnet er blevet syg af tilbagefaldet. Henrik Hasle, professor, overlæge og dr.med., Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital, er støttet med 1.400.000 kr.
International undersøgelse af genoprettelsen af immunsystemet efter endt behandling af leukæmisygdommen, AML. Ved behandling med kemoterapi undertrykkes immunsystemet, heriblandt de såkaldte T-celler. Risikoen for tilbagefald af AML kan være afhængig af genopbygningen af immunsystemet. Målet er at få en større forståelse for immunsystemets rolle for tilbagefald af AML og skabe nye muligheder for immunterapi til behandling af børn med AML. Henrik Hasle, professor, overlæge og dr.med., Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital, er støttet med 1.500.000 kr.