Den nye klynge på tværs af offentlige og private aktører - og med virksomhedernes behov i centrum - sikrer med afsæt i regionale styrker, at virksomheder kan "høste" viden i hele landet.
Fakta
- En ny national klyngeorganisation for life science og velfærdsteknologi er klar til at drive en af Danmarks vigtigste både erhvervs- og forskningsmæssige styrkepositioner frem.
- En samlet ansøgning fra i alt 26 private og offentlige aktører, herunder eksisterende klyngeorganisationer, er sendt til Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Afhængig af endelig godkendelse af uddannelses- og forskningsministeren og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, er organisationen dermed klar til at etablere sig med tilstedeværelse i de fire universitetsbyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg. Hovedsædet kommer til at ligge i København.
- Bag den nye organisation står et unikt partnerskab mellem Danmarks fem største universiteter, fem GTS-institutter, de fem danske regioner, de danske kommuner samt seks branche- og erhvervsorganisationer, der tilsammen repræsenterer mere end 500 både små og store virksomheder i sektoren samt eksisterende klyngeorganisationer.
- Dermed samler “superklyngen” alle parter inden for life science og velfærdsteknologi i Danmark, dækker hele feltet biotek, lægemidler, medico, hjælpemidler, velfærdsteknologi og digitale løsninger og skaber via den regionale forankring nye muligheder for at høste viden i hele landet.
- Klyngen skal fungere som en national platform og vidensbro for samarbejde mellem alle dele af det "økosystem", der findes omkring velfærdsteknologi og life science i Danmark – herunder virksomheder, vidensinstitutioner, regioner, hospitaler, kommunale pleje- og sundhedsudbud, og innovationsmiljøer. Dog med klart udgangspunkt i virksomhedernes behov.