20.07.2021 

Der kan opleves kø ved telefonerne i Region Midtjyllands bookingsupport i de her dage, hvor 10 mand er på vagt for at passe telefonerne. Dagen igennem har der været ventetid. 

Den ekstra travlhed skyldes, at bookingsystemet er blevet tilrettet Sundhedsstyrelsens nye intervaller mellem 1. og 2. stik, og samtidig er det blevet muligt at fremrykke sin tid.

Men nogle borgere falder uden for systemets interval, når vaccinestik nummer to skal fremrykkes, og de er nødt til at ringe til bookingsupport for at få hjælp. Fx hvis man er Pfizer-vaccineret med 1. stik for 38 dage siden, og der har overskredet det nye interval på 21-35 dage for 2. stik. 

- Sundhedsstyrelsen har lavet en faglig vurdering, som det landsdækkende booking-system skal basere sig på. Men med corona ændrer tingene sig hele tiden, og det er så ikke i alle tilfælde, at vores it kan følge med alle situationer. Det er heldigvis forbipasserende, indtil alle med de tidligere intervaller er vaccineret, men det giver desværre et behov for telefonsupport for nogle af dem, der vil flytte deres tid til 2. stik frem, forklarer koncerndirektør Anders Kjærulff. 

Mulighed for hurtigt 2. stik 

Når man vil have en ny tid, så er der lige nu mange tider at få og også hurtigt, og der er lovet mange vacciner til regionerne. 

- Vores bookingsupport fortæller, at der er god mulighed for at få flyttet sit stik nummer to til en tid måske allerede næste dag. Det gælder ikke mindst, hvis man har mulighed for at være fleksibel og køre efter det. Men hvis man helst vil undgå ventetid på telefon eller undgå at køre til et andet vaccinested end planlagt, så kan man overveje at holde fast i sin oprindelig vaccinationstid, siger Anders Kjærulff. 

Nummeret på bookingsupport i de fem regioner bliver oplyst i bookingsystemet på vacciner.dk, hvis man ikke selv kan fremrykke sin tid.  

Mere information om vacciner og vaccination 

Læs den seneste vaccinestatus fra Region Midtjylland (uge 29 – 19.07.2021)

Læs den seneste udmelding om vacciner fra Sundhedsstyrelsen (16.07.2021)

Læs mere om vaccination mod Covid-19 på Region Midtjylland.