Faste – hvor vigtigt er det?
Dagkirurgisk afsnit i Randers havde mange aflysninger, fordi patienterne ikke havde forstået, hvor vigtigt det er at faste. Alle patienter informeres nu med tre små animationsfilm. Initiativet er under videreudvikling med ekstern partner og hospitalerne i Horsens og Aarhus.
Initiativtager: Jannie Falk Bjerregaard, sygeplejerske på Dagkirurgisk Afsnit, Regionshospitalet Randers.
App’en Gro
Ca. 30 pct. af nybagte forældre er utrygge ved vurdering af deres barns trivsel. Med udgangspunkt i et ”trivselsskema” på papir har professionelle og forældre i samarbejde udviklet en app med enkle indikatorer, der kan hjælpe forældrene i vurdering af barnet. Et computerspil skal yderligere bidrage til at engagere fædrene.
Initiativtager: Henriette Svenstrup Jensen, kvalitets- og udviklingsjordemoder ved Hospitalsenheden Vest.
Bridging applikation
Når patienter, der får forebyggende medicin mod blodpropper, skal opereres, skal lægen vurdere, hvordan de skal medicineres, og hvilke risici der er forbundet med det. Det er en kompleks vurdering af store risici, som hele tiden justeres som følge af ny medicin og ny viden. Bridging applikation er en app, der indeholder opdateret viden på feltet og støtter lægens beslutning.
Initiativtager: Thomas Decker Christensen, overlæge, Hjerte-, Lunge-, Karkirurgisk Afdeling T, Aarhus Universitetshospital.
Den tværfaglige atrieflimren-klinik
Projektet henvender sig til patienter med atrieflimren, som ikke er del af en hjertepakke. Afdelingen har ændret sit forløb for disse patienter. Gennem en systematisk uddelegering af større opgaver fra læge til sygeplejerske kommer nu 98 pct. mod tidligere 50-80 pct. af patienterne i behandling med blodfortyndende medicin. Desuden håndteres patienternes angst og utryghed og unødvendige, akutte indlæggelser forebygges.
Initiativtager: Den tværfaglige atrieflimren-klinik v. Dorte Svenstrup Møller, overlæge, Hjertemedicinsk Afdeling, Regionshospitalet Viborg.
TUT patienter – familiebehandling
Behandling af børn og unge med anoreksi har tidligere kunnet strække sig fra måneder til år. Initiativet har forkortet indlæggelsestiden væsentligt, så patienterne i højere grad kan fastholde deres hverdagsliv. Metoden går ud på i højere grad at inddrage forældrene i behandlingsforløbet. TUT er et spiseværksted, hjemmebesøg og skolebesøg.
Initiativtager: Center for spiseforstyrrelser, v. Afdelingssygeplejerske Annette Husum og overlæge Kristian Rokkedal, Aarhus Universitetshospital, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov.